Senaste dagarna

Tjenna! Det har varit svårt att hålla igång uppdateringen mellan skolan, umgås med familjen, tennis och alla läxor. Vi får seriöst läxor här varje dag?! Men jag gillar iallafall nästan alla mina kurser! Jag läser marketing (kul!), french (aldrig roligt), english (kul, bra lärare!), sports medicin (roligaste ämnet, och en sjuk sak- min lärare kan svenska!) och US history (inte så kul men roliga personer!)

De två senaste dagarna har jag spelat tennis två timmar/ dag, så jag är helt slut. Min axel som är skadad gillar inte direkt tennis men det är bara att köra på ändå. Och idag är det äntligen fredag! Nu ska jag snart iväg för att möta upp några för att gå på säsongens första football game! So excited!

Imorgon bär det av till San Francisco för shopping! Woho! Ska även kika in i en macstore och beställa en ny dator. Telefon köpte jag för två dagar sen, wäy en IPhone 5!


If you snooze you'll lose

Hejdär! Testet idag gick bra, vissa frågor var så fånigt lätta medan vissa faktiskt var utmanande. Jag fick iallafall högsta betyg, vilket betyder att jag får ha vanliga kurser med seniorerna, wääy! Tycker fortfarande synd om kinesen som satt bredvid mig som satt och bara stirrade förvirrat på sina papper...
På tal om kineser så är det ruskigt många asiater här på Alameda! Typ majoriteten av min skola är asiater, och eftersom jag aldrig varit i Asien är det här nog där jag ha sett flest asiater på en och samma gång, verkligen inget fel med det, bara så annorlunda från Sverige!
Jag skulle även varit med och spelat tennis idag, men det var något dumt papper vi inte fixat så jag fick nöja mig med att kolla på vilket var halvtrist, men tjejerna i laget var jättetrevliga!
Så idag har jag gått runt i skolan och fixat saker, fått min egna söta nyckel till huset med konablommor på, gjort prov, myst med Abbie, ätit en grymt god lunch med Alexandra, varit på tennis och nu efter en god middag ska jag sova. Aaaah min första riktiga dag med lektioner är imorgon och jag är fruktansvärt nervös...




Första dagen

Inatt vaknade jag och undrade varför jag låg helt påklädd med smink och skor på sängen? Jag hade då bestämt mig för att läsa lite när vi kom hem, vilket såklart resulterade i att jag somnade. Så jag sov alltså 11,5 timmar inatt haha, sjukt.
Idag är det första dagen i high school! Dock så ska jag bara skriva ett två timmars engelskatest (första dagen?!?!) som tydligen alla utbytesstudenter gör. Sen ska jag på möte och få mitt schema och hitta alla mina lektioner och mitt skåp och så... Så imorgon är egentligen min första "riktiga" dag i skolan.
Kan ändå inte hjälpa att jag är sjukligt nervös, det kommer vara så mycket främmande folk i korridorerna...
Efter skolan ska jag och Alexandra nog gå och köpa en ny telefon till mig, så livet känns ändå någorlunda under kontroll just nu!


San Francisco

Aah vilken underbar dag jag haft idag! Vi åkte in till San Francisco på en såkallad "ducktour" där man åker omkring på land och vatten (i vattnet fick vi pröva att köra the duck), tittar på kända saker och "kvacking" på förbigående folk haha! Det var ett kul sätt att se staden på och guiden var väldigt rolig! Efter sightseeingen var vi alla vrålhungriga så vi gick till en riktigt amerikansk hamburgerbar där jag åt den godaste cheesehamburgaren jag någonsin smakat med vitlökspommes, vilket jag aldrig smakat förut! Mycket mycket godare än vanliga pommesfrites!
Vi var även och tittade på America's cup båtarna, vilket var såååå coolt! Aah jag gick seriöst runt med ett fånleende på läpparna resten av dagen.
Efter lunch åkte vi till en klädaffär Isabel har tjatat om i några dagar, där jag inhandlade en kjol, ett coolt linne och en till väska.
Tyvärr så hade jag inte kameran med mig, men här kommer iallafall några mobilbilder!


Hello Sunday

Godmorgon! Idag väcktes jag av lukten av amerikanska pannkakor, mmm...
Efter frukosten ligger jag nu och läser boken eleven minutes av Paulo Coelho, jag rekommenderar den starkt! Vi väntar nämligen på att Jeff som är på vingården ska komma hem, så vi kan ge oss iväg till San Francisco där vi ska åka på någon sightseeing"bil" som ser ut som en anka? Haha förstod inte riktigt men det får jag se snart!


Bra dag idag

Idag har vi varit på Haleys skolas picknick som dem anordnar för alla som ska börja i 6an. Där var det massvis med mat, barn och saker föräldrarna kunde skriva upp sig för att hjälpa till med under året. Sen åkte vi och köpte schoolsupplies och gick även in till Macy's, där jag köpte en väska, ett par jeans som jag är riktigt nöjd med, tre toppar, två tshirts och två långärmade tröjor.
På tal om shopping ska jag, zalia (en tjej jag träffade igår som också går i seniorclass) och våra lillasystrar som är kompisar, åka till San Francisco nästa lördag och shoppa gärnet! Är fruktansvärt taggad på att både se staden och köpa lite softa saker. Jag hade ju nästan ingenting med mig hehe, en perfekt anledning till att shoppa massor ;)
Nu ska jag nog gå upp och hjälpa Jeff med maten, mums jag är så hungrig efter att ha sprungit runt hela dagen!

Bilderna nedanför är först min fina familj (förutom Adam som är i skolan) som säger ett sista farväl på flygplatsen!
Andra bilden är på min första mumsiga frukost här i Kalifornien och den tredje är på en massa presenter jag tog med mig (tog upp mer än halva väskan haha)




Finally here

Hej! Extremt dalig uppdatering pa senaste! Jag ar i USA nu, jag bor i ett jattefint och gammaldags lite ''spansk'' hus med min familj. Alla ar jattegulliga och trevliga och jag tror verkligen jag kommer trivas har. Idag har vi atit frukost pa starbucks och sedan hallt pa med min och Isabels skola. Hon borjar ju nian i Alameda high och jag borjar senior, sa bada har en massa saker och fixa.
Jag maste aven fixa en ny dator och ny telefon, just nu anvander jag Isabels dator, men det ska vi nog ta imorgon. Just nu sitter jag och Haley och kollar pa pretty little liars och ska ata ceasarsallad :)))


545226_10151801808008905_2099000474_n.jpg

 
 

1185301_10151801817058905_380174140_n.jpg

Tva bilder fran min avskedslunch! 


Alameda High School

Skolan jag ska gå på heter Alameda High school. Det är en stor skola med runt 1800 elever, precis som skolan jag gått på det senaste året, dagy. Det ska tydligen vara en jättebra skola och jag kommer gå i senior medans min lillasyster går i freshman year Jag tänker nog gå med i några lag, som fotboll och segling, men vi får se vad som blir! Kanske jag bestämmer mig för att pröva på något helt nytt? 
Jag är mest nervös över skolan, för egentligen är jag ganska blyg. Haha har tänkt mig hur jag första dagen kommer sitta och äta lunch på skoltoaletten, precis som i många filmer, som meangirls som går på tv just nu faktiskt! 
Nä, nu ska vi hoppas det bästa! Jag vågar inte ha för höga förväntningar, utan bara ta det som det kommer. 
 
 

Sommaren

Denna sommar har jag spenderat med att jobba på Vitsgarn först i två veckor, som vart hur kul som helst. Efter det har jag bara varit på Sandhamn och jobbat med vindsurfingskolan där och lite seglingsskola. Jag valde att inte åka på någon resa med kompisar eller liknande eftersom jag sparar pengar nu till USA.
Efter allt jobb så har jag nu äntligen fått några härliga dagar här hemma i Danderyd. De har spenderats till att hänga med vänner, vara kräftskiva och börja städa och packa. Mamma vill att jag packar ihop hela mitt rum innan jag åker, så det är ett bombnedslag för tillfället. Man kan knappt se golvet för att det är så mycket kläder. Har redan slängt mer än halva min garderob, helt sjukt. Men allt ska bort så jag kan ta med mig alla kläder jag köper i USA hem sen. Frågan är bara vad man ska ha med sig dit? Mah. Nu börjar man bli lite nervös.

 

Jag och Ella på Sophies riktigt lyckade Kräftis.

Många roliga kvällar på Sandhamn.. 

Mina söta optismistbarn. Ian (Han med foppatofflorna) är en riktigt bror haha! 

Har levt på vattenmelon denna sommar. Så otroligt gott.


Sa hejdå till finaste Mickan! Hon åkte tidigare än mig för att åka på ett camp innan hon åkte till Oregon. 
                                      Nu är hon där och verkar ha det hur bra som helst.


Bilder från Vitsgarn ville inte komma in på datorn så dem kanske kommer upp senare. Under året jag är borta kommer jag nog uppdatera min instagram mycket mer än bloggen, så följ bandrea! 
 
 


 

 


14 dagar kvar

Nu har jag äntligen skapat mig en blogg igen! Jag har saknat att blogga, men jag skapade den framförallt eftersom jag ska på ett otroligt äventyr nästa år. USA- i ett helt år. Är både taggad och nervös men jag har en känsla av att det kommer bli grymt.
Jag ska till ön Alameda som ligger precis utanför San francisco med broförbindelse till staden i Kalifornien. Det var lite stökigt och väldigt mycket problem med familjer i början men det löste sig tillslut. Nu ska jag iallafall till Alameda och jag känner att jag inte kunde fått en bättre placering än denna! Segling, vindsurfing och kitesurfing är bland de största sporterna där och det passar mig perfekt. Min familj består av två värdföräldrar, Jeff och Alexandra, och två yngre systrar på 10 och 13 år som verkar helt underbara. 

På denna blogg kommer du alltså kunna följa mitt (förhoppningsvis) grymma år i USA!
Hang loose 


 

RSS 2.0